25 Temmuz 2015 Cumartesi

Bootstrap Nedir Nasıl Kullanılır

Twitter Bootstrap (ya da kısaca Bootstrap) açık kaynak kod , web sayfaları veya uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek araçlar bütünü ve önyüz çatısı. Bootstrap, web sayfaları veya uygulamalarında kullanılabilecek, HTML ve CSS tabanlı tasarım şablonlarını içerir. Bu şablonlar form, navigasyon çubuğu, buton gibi arayüz bileşenleri oluşturmakta kullanılabilmektedir.

    Bootstrap'ı kullanabilmek için ilk olarak  Bootstrap'ın sayfasına giriyoruz.Dowloand Bootstrap butonuna tıklayarak klasörü indiriyoruz.Bilgisayarımıza indirdiğimiz  .zip uzantılı dosyanın içerisinde css, js ve fonts isimli üç klasör göreceğiz. Js ve Css klasörleri içerisinde hem normal boyutlu hemde isminde ” .min ” yazan sıkıştırılmış ve haliyle de dosya boyutu küçülmüş dosyalar göreceğiz.Daha sonra jquery dosyasını indirip Js klasörünün içine kopyalıyoruz.En son indirdiğimiz klasörün içine index.html diye sayfa açıp kodlamaya başlıyoruz.
      

      Html kısmında tanıtmanız lazım tabiki benim için sadece bootstrap.css gerekliydi size gerekli olan dosyaları şekildeki gibi tanıtırsınız. 





 
Artık istediğiniz gibi kodlayabilirsiniz benden size tavsiye projeye başlamadan önce Bootstrap sayfasına iyi bir göz atmanız :) 





              













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder